Gysinge centrum för byggnadsvård

Ett besök på tisdagen och ett besök på onsdag förmiddag hann vi med på byggnadsvårdsbutiken i Gysinge.
 
Första dagen gick vi i utställningshusen och spanade in sortimentet. På kvällen låg vi i sängen och bläddrade igenom katalogen för att och dagen därpå handlade vi det vi behövde. Det finns väldigt mycket fina saker i butiken och jag hade lätt kunnat köpa både det ena och det andra men som "tur var" är utrymmet i en bil begränsat och man rymmer inte hur stora saker som helst - trots att vi kör en XC70 ;)
 
I huset Nästgårds är det uppbyggt både kök, matsal, sovrum, hall m.m där man kan se hur olika material och färger används samt även i de olika stegen man gör dom i. Tex är golvet i köket både helt trärent, oljat,och målat i två (?) färger på olika ställen. Det var även uppsatt både pärlspont, målad lumpapp och olika tapeter på väggarna. 
Köket
Matsalen
Agave i plåt ♥
Olika steg för behandling av tak, nyspänd takpapp, grundmålning och slutstrykning. 
Linneskåp gjort av gamla fönster - vi har två avlånga fönster liggandes uppe på vinden...dom kanske vill bli ett fint linneskåp/vitrinskåp framöver :)
Sovrum
Sovrum
Sal
Trappräcke - ett sånt här skulle jag vilja ha på övervåningen i gammskolan!
Ledstång - variant 1
Ledstång - variant 2 med smidda järnfästen. Såå snygga!!
 
På utsidan visas olika färgsättningar av slamfärg och linoljefärger samt även hur en helt obehandlad vägg ser ut efter några år (förvånansvärt välbehållen, dock har jag ingen bild på den väggen).
 
På området finns även försäljning av begagnade dörrar, fönster samt visning av olika mönster på målade golv.
I varje glugg fanns fönster i alla former!
Blev lite kär i detta glasparti! Tänk om man kunde glasa in verandan på gammskolan med något liknande. Dessa fönster och dörrar hade tyvärr redan hittat en ny, lycklig, köpare. 
 
Olika mönster för målade golv-
Ytterligare en agave i plåt ♥
Kanske man kan måla hallgolvet i detta mönster och färgsättning..?
 
Även om vi mest tittade blev det lite shopping också. Vi köpte sex smidda fästen av järn till ledstång i trappen, boken I mormors skafferi och en fin liten hasp ♥ 
Till och med paketen är fina när dom kommer från Gysinge byggnadsvårdsbutik!